Skip to main content

A BMW Group 2023 végére végleg leállítja az elektromos MINI-k gyártását az Egyesült Királyságban, és ezzel együtt áthelyezi Kínába a széria fejlesztését és elkészítését.

A német autógyártó úgy döntött, hogy a Great Wall Motorral folytatja tovább az elektromos MINI modellek gyártását. A BMW 2021 novemberében jelentette be, hogy 2023-tól kezdi meg a járművek fejlesztését Kína keleti tartományában található új üzemében.

Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője  szerint az oxfordi gyárban nem volt hatékony az elektromos és benzines autók gyártása ugyanazon a vonalon. Wurst szerint egy elszeparált gyártósort kell létrehozni a BEV-k gyártására, tekintve, hogy 2030-tól főként ezen járművek gyártása lesz csak megengedett több országban is.

MINI EV

MINI EV

Ennek ellenére az ügyvezető nyitva hagyta az ajtót a jövőbeli MINI EV-gyártás előtt az Egyesült Királyságban, viszont ennek még hivatalos dátuma nincs kitűzve.

A BMW számára ráadásul sokkal észszerűbb a kínai piacra gyártani a járműveket, mivel ez továbbra is az elektromos autók fellegvára. A BMW évente 40.000 elektromos MINI-t gyárt az Oxford külvárosában található Cowley gyárában, viszont az új gyártósor valószínűleg nagyobb kapacitással fog működni.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.