Skip to main content

Joe Biden legújabb elektromos autókat érintő adó jóváírása rengeteg amerikai márka számára jelent könnyebbséget, viszont az európai és kínai autók életét igen nehézzé tette a piacon. A BMW várva várt 2023-as i4-es szériája így magasabb árral érkezik meg az amerikai piacra.

Az új BMW i4 eDrive35 még nem rendelkezik hivatalos EPA kombinált hatótávolság-besorolással, de a német gyártó szerint akár 412 km-re is képes lesz, ami szinte megegyezik a Tesla járművek hatótávjával. Az autót ezen felül 70,2 kilowattórás akkumulátorral és 210 kilowattos villanymotorral szerelték fel.

A legnagyobb probléma, ami miatt a jármű alulmaradhat például a Tesla-val szemben, az a 2023-as BMW i4 tényleges árai. A cég az eDrive40-es verzió árait 1700 dollárral, az M50-es verzióét pedig 2800 dollárral emelte, mivel az autókat Európából importálják. Emiatt az autók nem jogosultak a 7500 dolláros szövetségi adójóváírásra, ami végső soron jelentősen megváltoztatja az i4 versenyhelyzetét az Egyesült Államokban.

elektromos autózás, PNGN, sales alapú webfejlesztés, bmw

BMW i4

Több, mint egy évvel ezelőtt az ügyfelek számára elérhető volt egy 2022-es BMW i4 eDrive előrendelése, melynek akkori ára 48.895 USD volt. Most viszont ugyanezen autó megrendelése már 58.095 dollár, ami 19 százalékos különbség. Eközben az M50-es verziók 70.000 dollár körül mozognak.

A Lucid saját kedvezményt vezetett be, miután nem kapta meg az adójóváírást, így a szakértők úgy vélik, hogy a BMW sem fogja tétlenül nézni, hogy a Tesla lekörözi a piacon.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.