Skip to main content

A BYD bejelentette, hogy immáron 3 millió elektromos járművet gyártott le megalakulása óta, ezzel a cég az egyik legnagyobb kapacitással rendelkező EV márka lett a piacon. A cég a napokban hivatalosan is megerősített két új elektromos jármű márka bevezetését, amelyek 2023-ban kerülnek piacra.

A BYD jelenleg három márkával rendelkezik, melyek már kizárólag elektromos járműveket gyártanak. Ebből a Dynasty és az Ocean a BYD két fő terméksorozata, míg a Denza egy közös márka a BYD és a Mercedes-Benz között. Az előbbi gyártó 90%-ot, míg a német cég 10%-ot birtokol a márkában.

A BYD most két új márkát szeretne hozzáadni a már így is kiemelkedő porfóliójához. Ezek közül az első a Yangwang névre fog hallgatni, és főként luxus járműveket fog gyártani, mint például a Lucid.

BYD Ocean-X

BYD Ocean-X

Az ígéretek szerint a BYD a Yangwang-nál egy “újszerű úttörő technológiát” vezet be, amelyet először alkalmaznak majd a Blade Battery és a CTB szerkezeti akkumulátoron felül. A márka viszont nem lesz mindenki számára elérhető, mivel az ára várhatóan 112 000 USD-ről kezdődik az eddigi elmondások alapján.

Az eddig nem bejelentett márkáról a cég az alábbit közölte:

“A BYD 2023-ban kiad egy új márkát, amely személyre szabott identitásokon alapul, hogy megfeleljen a fogyasztók szerteágazó keresletének. A márka szeretettel üdvözöl minden franchise-kereskedést, aki csatlakozik a BYD-hez.”

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.autoevolution.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.