Skip to main content

A CATL a világ egyik legnagyobb akkumulátorgyártó vállalata, csaknem 96.7 GWh-ás értékkel (ez majdnem a teljes akkumulátorpiac harmada). A vállalat 2030-ra csaknem 800 Gwh-ra szeretné növelni teljesítményét az EV szektorban, így új márkákat is bevont az ügyfelei közé.

A kínai Contemporary Amperex Technology Co. (CATL) legalább két helyszínt keres a jövőbeli akkumulátorgyárak számára Mexikóban. A jelentések szerint a közelgő létesítményeket úgy építik majd, hogy a Tesla és a Ford számára is tudjanak biztosítani akkumulátorokat.

Míg a legtöbb globális autógyártó csak most kezdi igazán felvenni a versenyt az EV piacon, a Tesla továbbra is a globális vezető,  a Fordot pedig sokan – köztük a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk is – a szegmens feltörekvő versenyzőjének tartják.

A részletek szerint a CATL akár 5 milliárd dollárt is költhet a mexikói akkumulátorprojektre. Azt is megjegyezték, hogy az akkumulátorgyártó dönthet úgy, hogy megosztja a beruházást Mexikó és az Egyesült Államok között, és minden országban egy-egy jövőbeli akkumulátorgyárat helyez el.

Ciudad Juarez ideális hely lenne a CATL számára, mivel közel van egy új-mexikói kikötőhöz. Ez viszonylag egyszerűvé tenné az akkumulátorgyártó számára, hogy könnyedén ellássa a Tesla-t akkumulátorokkal.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.