Skip to main content

A Ford ideiglenes elbocsátásokat jelentett be a michigani Dearbornban található gyárában, többek között az ellátási lánc korlátaira hivatkozva. Emiatt csökkenni fog a cég egyik legjobb elektromos járművének, az F-150-nek a gyártási kapacitása.

A leépítés körülbelül 700 munkahelyet érint majd a bejelentések szerint. A detroiti autógyártó azt mondta, hogy a megszorításnak nincs köze a United Auto Workers (UAW) folyamatban lévő sztrájkjához.

A Ford rekordszámú elektromos járművet adott el 2023 harmadik negyedévében, de az F-150 Lightning eladásai csalódást okoztak. A harmadik negyedévben éves összevetésben 46 százalékos csökkenést szenvedett el a széria, ezzel 2023 júliusa és szeptembere között alig 3500 darab kelt el a járműből.

A Ford viszont azt várja, hogy a következő negyedévben megugrik az F-150 Lightning eladása, viszont egy teljes műszak leállításával nem világos, hogy ez hogyan is érhető el. Az F-150 Lightning több, mint 200.000 foglalást szerzett 2023 májusában. 

A cég emellett bejelentette az F-150 Lightning egyes változatainak eddigi legnagyobb kedvezményeit. A szövetségi adójóváírás és a Ford kedvezményeinek kombinálásával az ügyfelek akár 15.000 dollárt is megtakaríthatnak az elektromos járművek vásárlása során az USA-ban.

Szerencsére a cég portfóliójában még ott van az elektromos Mach-E, mely egyre nagyobb sikernek örvend a piacon. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.