Skip to main content

A Ford továbbra is küszködik az értékesítések felpörgetésével, viszont a rohamosan növekvő piac és a riválisok árcsökkentései továbbra sem kedveznek a vállalatnak. Emiatt a Ford Mach-E teljesítménye is visszaesett az év elején. 

Januárban a Ford márka 145.000 járművet adott el az Egyesült Államokban, mintegy 3,6%-kal többet, mint egy évvel ezelőtt. Az akkumulátoros elektromos járműveinek értékesítései azonban gyengén kezdték az évet.

A múlt hónapban a Ford 4600 teljesen elektromos járművet adott el, ami 11%-kal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, és ez a legalacsonyabb szint 2023 áprilisa óta. Ez ráadásul a teljes értékesítés alig 3,2%-a.

A BEV-eladások visszaesésének fő oka az, hogy a Ford Mustang Mach-E eladások éves szinten 51%-kal; 1200-ra zuhantak.

Ford Mustang Mach-E

Ford Mustang Mach-E

A Ford F-150 Lightning eladásai csak kismértékben estek vissza, 0,3%-kal, 2200-ra. Eközben a Ford E-Transit kisteherautó volt az, amely 1100 eladásával némi növekedést hozott.

A „bruttó készlet” enyhén, 21.000 darabra csökkent, de ez még mindig több hónapos eladásnak felel meg a jelenlegi értékesítési szint alapján.

Érdekesség, hogy a Ford még pár éve felvázolta azt a tervet, hogy évi 210.000 Mach-E gyártási rátát kíván elérni, viszont a jelenlegi értékesítési szinttel ez nem éri meg anyagilag a vállalatnak. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.