Skip to main content

A Ford bejelentette, hogy csökkenti az F-150 Lighting gyártási kapacitását, míg a jármű értékesítése fel nem lendül. 

A vállalat emellett viszont növelni kívánja a Bronco és a Bronco Raptor sport-haszonjárművek, valamint a vadonatúj Ranger és Ranger Raptor pick-upok gyártását. 

Az F-150 Lighting volt a legkelendőbb teljesen elektromos pickup az Egyesült Államokban tavaly, több mint 24.000 eladással. A Ford arra számít, hogy 2024-ben az eladások továbbra is növekedni fognak, bár a vártnál kisebb mértékben. Ez a lépés valószínűleg összefügg a 2024-es áremelésekkel, melyek szükségesek a Ford szerint az elektromos járművek további fejlesztéséhez. 

Ennek ellenére 2024. áprilisától már csak egy műszak dolgozik majd a Ford F-150 Lightning-en, ami szám szerint 1400 alkalmazottat jelent. A vállalat azt állítja, hogy nem fogja alkalmazottai elbocsátani, hanem áthelyezi őket más üzemekbe, más járművek gyártásához. 

Eközben a cég egy teljesen új összeszerelő részleget hoz létre közel 900 új munkahellyel, és egy harmadik műszakot is indít a Bronco és a vadonatúj Ranger gyártásának növelése érdekében. A Ranger Raptor továbbra is a cég legkeresettebb pick-up járműve a kínálatban. 

Érdemes megjegyezni, hogy a Ford eközben készül a következő generációs elektromos járművek piacra dobására. Ezekről még igen kevés hír érkezett, viszont idén már biztos, hogy a cég több új EV modellt is be fog mutatni a piac számára. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.