Skip to main content

Ma már kevés olyan autógyártó van, aki nem látta meg a potenciált az e-mobilitásban. Szinte érezhető a rivalizálás a piacon, ahol is mindenki az egyre egyedibb, nagyobb teljesítményű, megbízhatóbb elektromos járművek fejlesztését tűzte ki célul. A Ford mondhatni még új játékos az elektromos autózás piacán, viszont elmondása szerint a Mach E nem egy átlagos elektromos jármű lesz.

A Tesla hatalmas trendet indított el egyedi megoldásaival az e-mobility terén. Ma már szinte minden elektromos járműbe kerül érintőképernyő, navigációs rendszer, vezetést segítő rendszer, akár még auto-pilot is. A Volkswagen például még a vállalat értékesítési rendszerének mintáját is át fogja venni az ID 3 értékesítése során. A Ford Mach E-ben is sok egyedi megoldás található, melyről most bővebben beszámolt a vállalat.

Teljesítmény hangolás

A legtöbb elektromos jármű több verzióban – más akkumulátorcsomaggal – érkezik a piacra, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő autót. A Ford Mach E alapmodellje 480 km megtételére lesz alkalmas és ebből a vállalat nem is szeretne engedni, viszont lehetőségünk lesz a jármű fogyasztásának széles körű befolyásolására. Továbbá a kocsi két különböző hajtásrendszerrel érkezik a piacra: hátsókerék- és első kerékmeghajtású modell.

Ford Mach E

HTML5-ös kódolás

Az érintőképernyős kijelző a legújabb html5-ös kódolással lesz ellátva, mely két dolgot jelent: A felület teljes mértékben személyre szabható lesz, illetve a Ford frissíteni is tudja online a készülékeket (csak úgy, mint a Tesla modelleknél). Ezen frissítések biztonsága érdekében a vállalat már össze is rakott egy kiber biztonsági csapatot.

Első update: nagy szintű auto-pilot?

A Ford megerősítette, hogy a Mach E a lehető legmodernebb önvezető rendszerrel fog rendelkezni, amit a piacon lehet kapni. A funkció az első frissítés formájában fog megérkezni és a Tesla-hoz hasonlóan, ezt is online fogja frissíteni a vállalat.

Ford Mach E

Ford Mach E

Eddig sem volt panaszunk és ezek után már csak a tűkön ülés marad, míg a Ford Mach E kigurul a piacra 2021-ben. A vállalat igen jó úton halad, hogy egy kiemelkedő autót rakjon a közönség elé. Reméljük folytatják ezt a trendet a jövőbeli járműveknél is.

Képek és információk forrása:
www.greencarreports.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.