Ma már szinte minden nagyobb autógyártó kijelentette, hogy az elkövetkezendő években jelentősen meg fogja növelni elektromos járműveinek értékesítését. Példaképpen a Volkswagen még 2023-ban el akarja érni az 1 milliós mérföldkövet az ID szériával. Most egy másik – hozzánk közel álló – vállalat, a Hyundai jelentette be, hogy 2025-re ők is el fogják érni ezt a mennyiséget.

A hírt Eui-sun Chung, a márka ügyvezető alelnöke jelentette be az előző héten, a koreai NEW DEAL gazdasági program részeként. A Hyundai terve, hogy 10%-os részesedést szerezzen a globális villanyautó piacon, mind új járműveivel, mind az újonnan bemutatott technológiával. Bár jelenleg csak a Hyundai Kona és az Ioniq bővíti a vállalat elektromos autóinak listáját, mégis az alelnök hatalmas reményeket támasztott az új, E-GMP platformra épülő új generációs Hyundai járművekre.

Eui-sun Chung

Eui-sun Chung

A tervek alapján az E-GMP technológia segítségével a KIA és a Hyundai 23 új járművet fog megalkotni, teljesen elektromos hajtással az elkövetkezendő pár évben. „A Hyundai és a Kia új generációs villanyautói 20 perc alatt teljesen feltölthetőek lesznek, ami a világon a leggyorsabb töltést teszi lehetővé, miközben egy feltöltéssel akár 450 kilométert is meg tudnak majd tenni.” – nyilatkozta az alelnök hivatalos sajtótájékoztatóján.

Érdekesség, hogy az elektromos járművek mellett a hidrogénhajtásról sem szeretne lemondani a vállalat. A Hyundai Nexo élő példa, hogy lehet olyan környezetkímélő járművet alkotni, mely nem elektromos hajtással rendelkezik. A Nexo több rekordot is felállított, beleértve, hogy jelenleg a legkeresettebb hidrogénjármű a piacon. A technológiát erősítve a vállalat megkezdte saját hidrogén hajtású teherautóinak importálását Svájcba, illetve kiemelte, hogy tovább fejleszti a technológiát, hogy más járműveknél is felhasználható legyen.

Hyundai Nexo

Hyundai Nexo

A Hyundai terve, miszerint megduplázza az akkumulátorok élettartamát, talán az egyik legnagyobb lépés lehet az e-mobility világában. A hidrogénhajtás fejlesztése pedig talán az egész tranzit rendszert reformálja majd a jövőben. A hatalmas bejelentés viszont hatalmas felelősséggel jár, mivel szinte minden szem most a Hyundai-ra fog meredni az elkövetkezendő években. Mi is nyomon követjük a vállalat munkáját, és várjuk a Hyundai reformjait.

A Hyundai és az elektromos-autózás.hu roadshow-ja

Képek és információk forrása:
hyundaihirek.blogspot.com
www.koreaherald.com
www.hyundai.news
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.