A Japánok fogják megalkotni a leggyorsabb elektromos autót?

By 2019-02-14 február 5th, 2020 Érdekességek
Az évek során minden évben érkezett egy új elektromos autó azzal az elnevezéssel, hogy ez bizony a világ leggyorsabb tisztán villanymotor hajtással rendelkező gépjárműve. Gondoljunk csak a NIO EP-9-re, a Tesla Roadster-re, vagy a Rimac C-re. Viszont úgy látszik, hogy egy újabb versenyző lépett a pályára, és a tervek szerint 2020-ra már rajtol is.

2018-ban jelentette be a Japán Aspark autófejlesztő cég, hogy útnak indítják első szuper autójuk gyártását, az Aspark Owl-t. A cég motivációja igen egyszerű: a leggyorsabb elektromos autó megalkotása. A 2017-es Frankfurti auto show-n már bemutatták a járművet, illetve említésre került annak hihetetlen 2 másodperces rekord gyorsulása 0-100 km/órára. Ez nem csak elektromos autók terén számít hihetetlenül nagy eredménynek, hanem minden hagyományos szuper autónak is feladta ezzel teljesítménnyel a leckét.

 

japán elektromos autó

Aspark Owl

Talán egy videóval egyszerűbb szemléltetni, hogy milyen is ez a jármű:

Eddigi beszámolók alapján az autóból csak 50 db fog kikerülni a piacra, és egyenként 3,6 millió amerikai dollárba fog kerülni. Valószínűnek tartjuk, hogy ez a félszáz példány már rég lefoglalásra került, főleg, hogy az autó utcai használatra is alkalmasnak lett titulálva.

Információ és kép forrása:

www.business-review.eu/business/the-most-expensive-electric-car-in-the-world-aspark-owl-usd-3-6-million-185970

Borítókép forrása: www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.