Skip to main content

A Kia jelentése szerint a globális járműeladások áprilisban 261.000 darabot tettek ki, ami 0,6%-kal több, mint egy évvel ezelőtt. 2024 első négy hónapjában a teljes értékesítés meghaladta az 1 milliót. A viszonylag alacsony összértékesítés ellenére a Kia teljesen elektromos autóinak eladásai továbbra is nagyon gyorsan növekedtek.

A Kia adatai szerint áprilisban 17.000 darab elektromos járművet értékesített kiskereskedelemben, ami 90%-kal több, mint egy évvel ezelőtt, ráadásul az elektromos járművek részesedése a márka teljes mennyiségéből elérte a 7%-ot.

A dél-koreai gyártó azt mondta, hogy 2024 második felében az új, teljesen elektromos EV3-as és a frissített EV6-modell piacra dobásával továbbra is fenntartja az elektromos járművek értékesítési lendületét.

A Kia E-GMP-alapú modelljeinek nagykereskedelmi kiszállítása megközelítőleg 9000 darab volt a hónapban, ami 6%-os csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez magában foglalja az EV3, EV6 és EV9 gyártást Dél-Koreában és az EV5-öt Kínában.

A cég legkelendőbb elektromos modellje a Kia EV6 volt, 5700 nagykereskedelmi egységgel, ami 39%-os növekedés éves szinten. 

Idén eddig a Kia kiskereskedelmi elektromosjármű-eladásai meghaladták a 61 ezret. A növekedési ráta elérte a 70%-ot, míg az E-GMP alapú modellek nagykereskedelmi kiszállítása meghaladta a 44 ezret.

Referenciaként 2023-ban a Kia E-GMP-alapú elektromos autók nagykereskedelmi kiszállítása 132.000 darab volt, de az idei évre a szakértők már 200.000 fölötti eredményre számítanak. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.