Skip to main content

A NIO azon kevés márkák közé tartozik, akik nem követték a Tesla-t az árháborúban. Bár a cég eredményei összességében továbbra is igen vegyesek, a NIO mégis rekord teljesítménnyel zárta az elmúlt hónapot.

A NIO a napokban bejelentette, hogy áprilisban ismét növelte globális elektromos jármű szállításait. A múlt hónapban a kínai prémium elektromos autókat gyártó cég 6658 autót szállított le, ami körülbelül 31 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Kiemelendő, hogy a cég eladásai között 1713 crossover/SUV és már 4945 szedán szerepel. Idén a vállalat eddig több, mint 37.000 elektromos járművet adott el, ami 22 százalékkal haladja meg az előző éves eredményt.

NIO EC6

NIO EC6

Ennek ellenére a crossover eladások közel 60 százalékos csökkenése éves szinten meglehetősen aggasztó. Ez viszont betudható annak, hogy megjelentek újabb szériák a NIO jóvoltából, melyekre jelentősen nagyobb a kereslet.

2022-ben a NIO megközelítőleg 122.000 elektromos autót adott el világszerte, és a szakértők úgy vélik, hogy az idén akár a 200.000 darabot is elérhetik, ha megjelenik az új ES6, ES8 és az EC6 a piacon. Emellett rengeteg szempár figyeli a cég akkumulátorcsere állomásait, melyekre egyre nagyobb a kereslet mind Kínában, mind Európa területén.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pinterest.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.