Skip to main content

A NIO részvényei hatalmas esésen mentek keresztül a kínai lezárások és a chip-hiány miatt. Ennek ellenére a cég nem adja fel jövőbeli terveit és egy ígéretes járművel, az ET5-tel készül fellendíteni a teljesítményét, méghozzá Európában.

A vagonok nem igazán keresettek az amerikai és a kínai piacon, tekintve, hogy az SUV-k sokkal praktikusabbak a fogyasztók szerint. Ennek ellenére a járművekre továbbra is hatalmas a kereslet Európában, ahol a NIO már megkezdte a terjeszkedést.

Az elektromos kombi kocsikat igen nehéz megtalálni, piactól függetlenül. Az MG MG5 EV és a Porsche Taycan  kivételével nincs igazán választék az elektromos kombi piacon.

A NIO által tervezett ET5 a cég elmondása szerint a Tesla Model 3 kombi változata lesz.

NIO ET5

NIO ET5

A NIO ET5 három akkumulátor opciót kínál majd. A normál hatótávú modell 75 kilowattórás akkumulátort tartalmaz, a nagy hatótávolságú változat 100 kWh-ás akkumulátorral, míg az ultra hosszú hatótávolságú változat egy 150 kWh-ás csomaggal érkezik.

Mint minden jármű a cégtől, az ET5 is támogatja az akkumulátorcsere technológiát. Minden változatban kétmotoros elrendezés lesz, amely egy 150 és egy 210 kilowattos egységet kombinál a két tengelyen.

A NIO egyelőre még nem mutatta be az autó teljes teljesítményét, viszont számíthatunk arra, hogy a Tesla járművekhez hasonló hatótávval és felszereltséggel fog bírni az új kombi széria. Kíváncsian várjuk, hogy vajon ez lesz-e az első NIO széria mely ténylegesen betöri az európai EV piacot.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.arenaev.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.