Skip to main content

Kína egyik leginnovatívabb elektromos járműveket gyártó vállalata a napokban újra hírt adott legújabb őrületéről, azaz a NIO smartphone-ról. A jelek szerint a márka nem kíván eltávolodni az ötlettől, hogy saját mobil terméke legyen a piacon.

Érdekesség, hogy eddig pont fordítva történtek a dolgok. Az Apple, aki telefonokat gyárt bejelentette, hogy elektromos autót készít, ahogy aztán a Sony is beállt a sorba, aki inkább a konzolok terén aratott eddig sikereket. Persze itt van Elon Musk, aki a Tesla mellett rakétákkal, lángszórókkal, innovatív alagutakkal, internettel és sok egyéb dologgal foglalkozik még. Ráadásul a Tesla is dolgozik – legalább is ötletel – saját telefonon, és ha minden igaz még egy konzolon is!

NIO EC6, PNGN, PORTFOLIFE, E-MOBILITY

NIO EC6

William Li megerősítette, hogy a NIO okos telefont fog piacra dobni, ráadásul, olyat ami nem követi a mai trendeket, tehát nem lehet majd hajlítgatni és nem lesz ívelt a képernyője. A cég el szeretné érni, hogy árban az iPhone alatt maradjon a termék, viszont a Snapdragon 8. generációs chipje legyen benne, ami kimagasló teljesítményt biztosítana. A hírek szerint a telefon jövőre érkezik, és a NIO azt tervezi, hogy évente ad ki majd hozzá frissített verziókat.

Emellett jó hír, hogy a NIO a jövő hónapban megnyitja legújabb gyárát Magyarországon. A 107.000 négyzetméteres létesítmény a NIO európai központja lesz, és elsősorban akkumulátorgyártásra használják majd.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.