Skip to main content

A Nissan a tervek szerint 2030-ig 27 plug-in járművet fog piacra dobni világszerte, köztük 19 tisztán elektromos modellt. Nem mindegyik a cég neve alatt fog futni, tekintve, hogy a Japán márka birtokolja az Infiniti márkájú modelleket is.

A napokban a cég három új elektromos autót mutatott be, amelyek várhatóan a következő hét évben debütálnak. Köztük van a Leaf EV crossover kupé legújabb változata, az új elektromos Maxima, valamint az Ariya crossover legújabb szériája. 

A hírek szerint a következő generációs Leaf 25 százalékkal nagyobb hatótávolságot kínál majd, mint a jelenlegi modell, miközben úgy néz ki, mint egy „mini-Ariya”. Jelenleg a Leaf EPA által becsült maximális hatótávolsága 340 kilométer, a 60 kilowattórás akkumulátorral, ami azt jelenti, hogy a következő generációs modell akár 420 kilométeres hatótávolságú is lehet teljes feltöltéssel.

Nissan Leaf

Nissan Leaf

A márka ezen új járműveket az egyesült királyságbeli sunderlandi gyárában fogják megépíteni, ahol a gyártás 2026-ban kezdődik.

Ezenkívül a Nissan szilárdtest-akkumulátorok fejlesztésére irányuló erőfeszítései a jövő évben a kísérleti gyártási fázisba lépnek át. Hírek szerint az úgy egységek töltési teljesítménye páratlan lesz,  alig 15 perces alatt 160 kilométernyi hatótávot képesek biztosítani a járműveknek.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.