Skip to main content

A Nissan első elektromos autója, a Leaf egy igen sikeres járművé vált a piacon, és megalapozta a cég jövőbeli EV terveit. Az új Nissan Ariya minden szempontból a cég eddigi legígéretesebb elektromos járműjeként van emlegetve, viszont a jelek szerint a széria már most gyártási nehézségekbe ütközött.

A Nissan komoly problémákkal küzd az Ariya szériacsalád gyártásának felpörgetése terén. A japán márka 2021-ben tervezte az Ariya piacra dobását, azonban a félvezetők globális hiánya és a Covid okozta lezárások jelentős késedelemhez vezettek. Az Ariya értékesítése végül néhány hónappal ezelőtt megkezdődött, bár hozzá kell tenni, hogy nagyon kis számban.

Eredetileg a Nissan napi 400 Ariya gyártását tűzte ki célul, ami évi 146.000 darabnak felel meg. A cég azonban azóta számos termelési problémával szembesült a japán Tochigiban található gyárában.

Nissan Ariya

Nissan Ariya

Bár konkrét problémákat nem tártak fel, a bennfentesek „rendkívül nagy kihívásnak” minősítették a helyzetet. A Nissan nem adott ki frissített Ariya termelési előrejelzést, azonban az elemzők idén jóval 100.000 darab alatti számot várnak.

Az Ariya gyártási nehézségei mellett a Nissan Leaf eladásai folyamatosan csökkennek, mivel a piac megtelt hasonló teljesítményű, de már olcsóbb elektromos járművel, illetve prémium márkákkal is. A Nissan viszont pozitívan áll a jövőhöz és nem mond le az Ariya-ról.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.