Skip to main content

Az új Polestar 4 gyártása az idén hivatalosan is megérkezik az Egyesült Államokba, ahol a szállítások a negyedik negyedévben kezdődnek.

A Polestar 4 56.000 dollárról indul, míg az idén nyáron megjelenő Polestar 3 73.000 dolláros áron fut be a piacra. 

A Polestar 4 egy hihetetlenül fontos autó a Volvo Geely tulajdonában lévő spinoff számára. Egészen a közelmúltig a cég csak egy e-autó szériát értékesített, a Polestar 2-t, ami nem hozta meg a várt eredményt a cég számára. 

A Polestar pénzügyi kilátásai némileg romlottak az elektromos járművek eladási ütemének szélesebb körű lassulása miatt; a Polestar 4 viszont várhatóan újjáéleszti a céget, mivel tömeges, prémium SUV lesz.

Polestar 4

A belépő szintű szériát Long Range Single Motornak nevezték el, ami egy 100 kilowattórás akkumulátorral érkezik és teljes feltöltéssel 480 kilométer becsült kombinált EPA hatótávolságot tesz lehetővé.

Rendelkezésre áll egy drágább, Long Range Dual Motor verzió is, amely két elektromos motorral rendelkezik. Ez a verzió  3,7 másodperc alatt gyorsul 0-100 kilométer/órás sebességre. Az akkumulátor viszont megmaradt 100 kWh-s, mint az egymotoros változatban, viszont a becsült hatótáv 430 kilométerre csökkent.

Kiemelkedő viszont, hogy az összes Polestar 4 modell képes egyenáramú gyorstöltésre akár 200 kW-ig, míg a beépített váltóáramú töltő 11 kW-ig képes tölteni. 

A legdrágább Polestar 4 minden extrával felszerelt ára 74.300 dollár, ami így is olcsóbb lesz az USA-ban, mint a Polestar 3-as alap verziója.

A Volvo a jelek szerint minden reményét ebbe a járműbe fektette, mivel 2025-ben a Polestar 4-et Dél-Koreában is összeszerelik a Geely, a Polestar anyacége, a Renault és a Samsung közötti megállapodás részeként.

Kíváncsian várjuk, hogyan is fog teljesíteni a piacon az új Polestar 4.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.