A Porsche hatalmas reményeket fűzött első, tisztán elektromos járművéhez, melyet összességében igen pozitív fogadtatás ért. Persze a Tesla rivális géptől kicsit messze áll a jármű, ha a piaci eladásokat nézzük, mégis az elemzők úgy látják, hogy nemsokára a Porsche ideje is eljön. Talán pont ezért döntött úgy a vállalat, hogy egy újabb, olcsóbb Porsche Taycan-t fognak megjeleníteni a piacon, még az idei évben.

Lássuk be, a Porsche luxus autókat gyárt, nem hétköznapi járműveket, mint amilyeneket például a Tesla szeretne. Egyetlen dolog maradt ki a Taycan tervezésekor: az a tipikus olcsóbb verzió. Az alap Taycan 100.000 dolláros áron került ki a piacra, és teljesítmény szempontjából alig előzte meg a Tesla Model 3-at, mely alig 40.000 dollárba kerül.

Porsche Taycan

Porsche Taycan

Az új 2021-es Taycan már barátibb, 73.000 dolláros áron érkezik, ha beleszámoljuk az állami támogatásokat. A 93 kWh-s akkumulátor helyett egy kisebb, 79 kWh-s kerül be. Bár hivatalos hatótávot nem közölt a vállalat, nagyjából 300 km körüli értékre számíthatunk.

Külsőleg és dizájn szempontjából minimális változtatásokat fognak eszközölni a járművön a hírek alapján. A Porsche hozzátette, hogy még az idei év tavaszán a forgalomba kerül a jármű az USA-ban, sőt már most elő lehet rendelni. A vállalat elmondása alapján ez lett az eddigi legerősebb Porsche alapmodell.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.