Skip to main content

A tavalyi évhez hasonlóan idén is már temérdek mennyiségű elektromos autó került bejelentésre. A legtöbb nagyobb márka már évekre előre meghatározta, hogy milyen járművekkel fogja bevenni a piacot, viszont akadnak emellett kisebb gyártók, akik csak 1-1 elektromos gépet jelentenek be. A Renault egyik kínai cége, az Ezoom is ebbe a körbe tartozik, és be is jelentette, hogy készül első elektromos modelljük, a Yi.

Az Ezoom egy viszonylag új vállalat, amelyet a Jiangling-Renault közös projekt égisze alatt alapítottak.

Az Ezoom Yi külsőleg teljes mértékben megegyezik a Renault által tervezett járművekhez. Pont olyan, amely néhány apró változtatással pontosan illene a francia autógyártó jelenlegi kínálatába (még a motorháztetőn található „E” logó is gyémánt alakú, akárcsak a Renaulté).

Ezoom Yi

Ezoom Yi

Mérete körülbelül akkora, mint egy VW Jetta-é, egyetlen elektromos motorja lesz, mely 147 lóerőt szolgáltat. Várható NEDC hatótávolsága akár 400 km-t is elérheti, a végsebesség pedig 140 km/óra körül alakul.

A CarNewsChina csak annyit mondott erről a modellről, hogy az év végén Kínában kerül forgalomba, de az árképzésről nem szólt semmit. Mindenképpen olcsóbban fog kikerülni, mint a rivális szedánok, mint például az Xpeng P7 vagy a NIO ET7.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.