Skip to main content

A Rivian bejelentette, hogy 827 millió dollár állami ösztönzőt kapott az illinoisi Normalban található gyárának bővítésére. 

Ezen a gyártósoron készíti a Rivian jelenlegi járműkínálatát: a csúcskategóriás R1T pickupot és R1S SUV-t, valamint egy kereskedelmi szállító furgont. A legfontosabb, hogy az üzem hamarosan gyártani fogja a Rivian soron következő, tömeges SUV-ját, az R2-t.

Az állami pénzeszközök segíteni fogják az új projektek elindítását az üzem bővítésével, az állami infrastruktúra fejlesztésével és a Rivian munkaerő képzési programjaival.

A Rivian eredetileg azt tervezte, hogy az R2-t egy új üzemben készíti el, amelyet Georgiában építenek. Az év elején azonban a cég közölte, hogy elhalasztja az üzem megnyitását, hogy körülbelül 2,25 milliárd dollárt takarítson meg. 

elektromos autózás, PNGN, sales alapú webfejlesztés, rivian

A Rivian részvényei 6,73%-os pluszban zártak a támogatás bejelentését követően. Az év eleje óta a vállalat részvényei valamivel több mint 50%-kal estek, az elektromos járművek eladásainak növekedésének szélesebb körű lassulása miatt. 

Az R2 a Rivian jegye a pénzügyi fenntarthatóság felé, ha sikeresen képes felpörgetni a termelést és bevonni a fogyasztókat. A tervek szerint a jármű 45.000 dollárról indul, majd és ez lesz a Rivian eddigi legelérhetőbb és legnagyobb volumenű járműve. Az R2 ugyanabba a szegmensbe kerül majd, mint a Tesla Model Y, a világ legnépszerűbb autója.

A Rivian 2021 vége óta értékesít járműveket, de még nem termelt nyereséget, így az R2 és az ezt követő járművek kulcsfontosságúak lesznek ennek megvalósításában.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.