Skip to main content

A Shell is már egy zöldebb jövőképet képzel el magának. A márka még az e-mobilitás mellett a zöld hidrogén lehetőségét is fontolgatja, viszont elsőként az előbbiben szeretne maradandót alkotni. Ehhez pedig a Shell gyorstöltő offenzívába kezd.

A Shell és az ABB bejelentette, hogy Németországban 360 kW-os töltőket kívánnak telepíteni az elkövetkezendő években. Az ország számára ez igen előnyös, mivel a német állam szeretné rohamosan felpörgetni e-mobility piacot. Szerencsére már egyre több jármű képes erre a töltési teljesítményre. 

A globális keretmegállapodás (GFA) bejelentését követően a két cég bejelentette az első nagy projektet, amelynek eredményeként a következő 12 hónapban több, mint 200 Terra 360-as töltőt telepítenek országszerte Németországban. 

A Shell már tervezi, hogy saját benzinkútjain is töltőállomásokat alakít ki a jövőben. A szakértők szerint 2030-ra ez 2.5 millió töltőpont beszerelését jelentheti. 

Az elmúlt 10 évben több, mint 800.000 teljesen elektromos autót regisztráltak, ebből több mint 300.000-et az elmúlt 12 hónapban, és közel 600.000-et egyetlen éven belül. Hamarosan az infrastruktúrának egymillió új BEV-et kell kezelnie.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.energyindustryreview.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.