Skip to main content

A német márkák közül (Porsche,Volkswagen, Audi, BMW) szinte kivétel nélkül mindegyik megkezdte saját elektromos jármű flottájának kialakítását. Ehhez a német piac is rendkívül adaptívan áll, és ezzel Németországban kiemelkedő lett az EV-k teljesítménye az elmúlt hónapokban. 

Összességében az autópiac az elmúlt időszakban nem ért el nagy növekedéseket, de ez globálisan is elmondható. A legtöbb országban alig pár %-os emelkedéseket láthatunk éves szinten, főként a járványhelyzet okozta gazdasági visszaesések miatt. Németországban 2022 februárja alig 2,3%-os emelkedést hozott az autópiacnak, viszont a plug-in járművek mennyisége így is tovább emelkedett. 

Egy évvel ezelőtti eredményekhez képest a zöld járművek mennyisége csaknem 24%-kal növekedett februárban. A tisztán elektromos járművek értékesítése 55%-kal nőtt, és az eladások nagyjából 15%-át birtokolták.

Hivatalos eredmények, 2022. február:

  • BEV: 28.000 db
  • PHEV: 21.000 db
  • Összesen: 49.000 db
Mercedes EQS

Mercedes EQS

Az idei évben az összes plug-in értékesítés csaknem a piac 23%-át birtokolja. Szám szerint az eladások az első két hónapban elérték a 89.000 darabot. 

Az előző hónap sztár márkája, plug-in járművek szempontjából, a Mercedes-Benz volt, csaknem 6215 eladott példányszámmal. A Tesla nem maradt le sokkal, alig 300 járművel értékesített kevesebbet, viszont a GigaBerlin nyitása után sokkal jobb eredményekre számíthatunk az országban, a márkát tekintve. 

Képek és információk forrása:
www.insideeevs.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.