Skip to main content

A Tesla az eddigi legsikeresebb EV márka a piacon, ez tagadhatatlan. Elon Musk sikerei a Tesla értékét milliárdos nagyságrendekbe emelték, és sok szakértő szerint akár a 4 milliárd dollárt is elérhetik. 

A Tesla részvényei, a cikk írása alatt (2022.04.04), 1090 USD árfolyamon kereskednek. Ez 1 év távlatát nézve csaknem 57%-os növekedés, és a szakértők az elkövetkezendő évekre akár 2000 USD árfolyamot is prognosztizálnak. A márka az idei évben rekord mennyiségű járművet adott el (310.000 idén) és sokak szerint bőven túl fogják lépni az 1 milliós értékesítést a 2022-es esztendőt nézve. 

A The Future Fund elemzője 2030-ra azt jósolja a cég számára, hogy elérik a 4 milliárd dolláros piaci értéket, illetve az járműpiac csaknem 20%-át fogják birtokolni. Az előrejelzések szerint ekkorra már az EV-k a piac 60%-áért lesznek felelősek. 

A Reuters elemzője úgy gondolja, hogy 2025-re a Tesla részvények értéke eléri a 3000 dollárt. A szakértők szerint a gyártó olyan biztos befektetés lesz a jövőben, mint az Apple (például).

A Tesla berlini gyára a tervek szerint eddigre már évi 500.000 járművet fog legyártani és ezzel az EU piacának egyik legnagyobb termelője lesz. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

 

 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.