Skip to main content

A Tesla Model Y sikere megrázta az egész piacot, ezzel lehetőséget adva a cégnek, hogy csökkentse a többi Model széria árát. Ennek ellenére a Tesla váratlanul bejelentette, hogy Giga Shanghai üzemében szerkezetátalakításba kezd, melynek része lesz egy leépítési ciklus.

A Tesla hivatalossá tette, hogy elbocsát néhány Giga Shanghai-i dolgozót az akkumulátorgyártó sorról, mindössze egy nappal azután, hogy a kínai autógyártók közösen megállapodtak abban, hogy a dúló árháború közepette fenntartják a tisztességes piaci rendet.

Az amerikai autógyártó már elkezdte értesíteni az akkumulátor-összeszerelő sor alkalmazottait, viszont nem engedte, hogy nyilvánosan beszéljenek a leépítés indokáról.

Az elbocsátások pontos oka tehát nem tisztázott, és arról sincs információ, hogy hány dolgozót engedtek el. A jelentés szerint a Tesla felajánlotta néhány dolgozónak azt a lehetőséget, hogy különböző műhelyekbe helyezzék át őket, például bélyegzés, festés vagy általános összeszerelés. A kínai üzem csaknem 20.000 alkalmazottal rendelkezik.

Tesla Giga Shanghai

Tesla Giga Shanghai

Szakértők viszont úgy látják, hogy a leépítés mögött a rohamos automatizálás áll.  Állítólag a Tesla új gépeket épít be az akkumulátorsorba, melyek nem igényelnek emberi beavatkozást.

A Tesla sorra dönti meg a rekordokat és továbbra is az e-autózás egyik leginnovatívabb gyártójának számít. Ennek fényében várható volt, hogy a cég költséghatékony megoldásai között megjelenik majd az automatizálás, és ez az alkalmazottak elbocsátásával jár.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen hatással lesz ez az akció a Tesla jövőbeli teljesítményére.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.