A Tesla kínai Gigafactory-jában több tízezer autót gyártottak már le hivatalos megnyitása óta. Most a gyártó bővíteni kívánja az Shanghai-ban található üzem képességeit egy akkumulátor és villanymotor-javító és -újrahasznosító létesítmény hozzáadásával.

A nagy hír itt az elemek újrahasznosítása, mellyel igen kevés autógyártó foglalkozik. A Tesla mellett egyenlőre csak a Volkswagen kísérletezik teljesen újrahasznosítható akkumulátorokkal. A Reuters szerint a Tesla fenntarthatóbbá és önellátóbbá kívánja tenni sanghaji telepét, és az akkumulátorok újrahasznosítása szerves része ennek a tervnek.

Jelenleg a Tesla kínai gyára Model 3 és Y gyártására kalibrált mind a helyi piacra, mind az exportra. A múlt hónapban a Tesla 35.000 helyi gyártású járművet adott el a az országban.

Model Y akkumulátor

Model Y akkumulátor

Érdemes megjegyezni, hogy mivel a mai elektromos járművek csak körülbelül egy évtizede jelentek meg, így még nem szembesültünk azzal a problémával, hogy életük végén mit is kezdjünk az akkumulátorokkal. A Tesla korábban megemlítette, hogy ezt a problémát sanghaji létesítményében egy egyedülálló, egyelőre nem részletezett folyamat révén kívánja megoldani.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.twitter.com
www.pexels.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.