Skip to main content

A Tesla tagadhatatlanul a legsikeresebb amerikai EV gyártó, és mai napig követendő példa az elektromos autók piacán. Ennek ellenére kevesen vannak tisztában azzal, hogy a márka sikere nem csak a Model szériákban rejlik, hanem az őket támogató diverzifikált technológiában is, mely szintén egy nagy bevételi forrás a cég számára.

Tény, hogy a Tesla bevételének nagy részét az autóüzletágából szerzi, a cég egyéb bevételeket hoz az energiatárolásból és a szabályozási hitelekből is. 2021-ben a Tesla nettó bevétele 5,51 milliárd dollár volt, ami 665 százalékos növekedést jelent a 2020-ban elért 721 millió dolláros nettó bevételhez képest.

Mindez felveti a kérdést: folytatódik-e ez a tendencia?

A Tesla idén két új gyárat nyitott, egyet Németországban és egyet az Egyesült Államokban. A Giga Berlin indulása óta már olyan mérföldkőhöz érkezett, melyre kevesen számítottak: 1000 járművet gyártanak le egyetlen hét alatt. A második negyedévben a Tesla 258.000 járművet gyártott, ebből 254.000-et szállított le.

Tesla Gigafactory

Tesla Gigafactory

A Tesla rengeteg szabályozási emissziós jóváírást kap, mivel hagyományos autók helyett csak elektromos járműveket gyárt, így nem kell felhasználnia kreditjeit a kibocsátás miatt. A GM, a Ford és a Volkswagen rendszeresen vásárol ilyen krediteket közvetlenül a Tesla-tól, ha túllépik az éves megengedett kibocsátási kvótát. Ez a kategória az autóeladásokkal együtt szerepel a Tesla pénzügyi jelentésében. Az idei év második negyedévében a Tesla mintegy 344 millió dollár bevételt termelt ezekből a jóváírásokból.

Időközben a Tesla energetikai üzletága is szépen halad. A Tesla környezetbarát Powerwalls, Megapacks és Solar Roof termékei segítettek a vállalatnak olyan programokat létrehozni, mint például a Virtual Power Plant. Ez a kategória 2,78 milliárd dollárt termelt a cég számára 2021-ben.

Tesla Powerwall

Végül a Tesla jövedelmei közé tartozik a használt autók és a Supercharger állomások szervizelése is. Mindezek között a Tesla tovább bővítette a Supercharger állomások és az új technológiák elterjedését, miközben bővítette ügyfélkörét a nem Teslától származó elektromos járművekkel.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.solarchoice.net.au

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.