Skip to main content

A Tesla sikere továbbra is töretlen a piacon, veszélyeztetve nem csak elektromos vetélytársait, de már a hagyományos járműveket is. Bár a márka továbbra is autói miatt híres, a kiegészítő megoldások, mint például a töltők, további dominanciát biztosíthatnak a cég számára az e-autózás piacán.

Eleinte a Tesla kizárólag saját járművei számára biztosította a töltést állomásain, viszont később ezt kiterjesztette rengeteg más márkára is. Pár hónapja a cég bejelentette a Forddal való együttműködést, a napokban pedig a General Motors is beszállt az akcióba. Így 2024 elejétől az Egyesült Államokban és Kanadában minden Ford és GM elektromos járműben használható lesz a Tesla Supercharger.

A Tesla számára a hálózat megnyitása jelentős bevételnövekedést eredményezett. Bár a pontos bevételi előrejelzések még nem nyilvánosak, egyes elemzők úgy látják, hogy a Tesla 3 milliárd dollárt kereshet az infrastruktúrával 2030-ra. 2032-re körülbelül 5,4 milliárd dollárra fog emelkedni ez az érték a legfrissebb adatok szerint.

A Tesla éves bevétele 81,4 milliárd dollár volt tavaly, így bár a 6 év alatti plusz 3 milliárd dollár nem tűnik soknak, mégis nincs hasonló cég aki ennyit keres a töltőállomások forgalmazásával.

Ezt figyelembe véve nem valószínű, hogy a közel jövőben valaki megelőzi Elon Musk cégét a piacon, főleg ha ilyen mértékben dobják piacra az innovációkat és az új szériákat.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.