Skip to main content

A vállalat részvényei igen nagy utat tettek meg 2010-es bevezetésük óta. Elon Musk cége igen nyereségesnek bizonyult a befektetők körében és sokan még most is úgy vélik, hogy a Tesla továbbra is jó választás.

A Tesla részvényei jelentősen csökkentek az évhez képest, de egyesek úgy gondolják, hogy az autógyártónak jelentős fellendülése lehet a jövőben. Sok elemző a Tesla alacsony részvényárfolyamát komoly értéknövekedés lehetőségének tekinti, köztük a Morgan Stanley befektetési cég is.

A Morgan Stanley a hónap elején a Tesla-t a 2023-as év legjobb választásai közé sorolta, kiemelve a növekvő versenyt és a vállalat domináns pozícióját a medvepiacon. A cég továbbra is fenntartotta a 330 dolláros árcélt, míg néhány más elemző csökkentette saját célját a Tesla részvényeivel kapcsolatban.

Egyes elemzők azonban azt jósolják, hogy a technológiai részvények továbbra is eshetnek, mivel igen volatilis piaci időket élünk az infláció miatt. Egy másik tényező a jelenlegi medvepiac bizonytalan természete, mivel az amerikai jegybank az infláció leküzdése érdekében ismét emelte a kamatlábakat.

A Tesla továbbra is növeli a termelést új texasi és berlini gigagyáraiban, viszont a kínai gyárat at év végére leállítja, ami igen nagy kiesést okozhat a termelésben. Jövőre viszont a Semi és a Cybertruck érkezésével ismét fellendülhet a cég a szakértők szerint.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.