Skip to main content

Az egyik legnagyobb előnye a Tesla-nak, hogy temérdek mennyiségű frissítés érkezik a szoftveréhez, melyek gyakran kritikus elemeket tartalmaznak. A napokban több információ is kiderült a legújabb v11-es frissítésről, mely az új Model S/X-hez fog érkezni.

Elsőként is meg kell említeni az új Model S plaid kormányszerkezetét, mivel igen sok változás emiatt került beiktatásra. Az új versenyautókhoz használt York kormány igen megoszló fogadtatást kapott, így a Tesla be is jelentette, hogy opcionális lesz a járművek vásárlásakor. Ami viszont rögtön szembetűnő, az a gombok hiánya a kormányról. Úgy tűnik ezt a vonalat fogja követni a Tesla a jövőben az autó teljes kezelőfelületén.

Persze nem fognak teljesen eltűnni a fizikai irányítók, csak egyre kevesebb kerül majd be a járműbe. Ez persze érthető, ha sok embernek nem tetszik, hisz az érintőképernyő sérülése egyrészt drága, másrészt megbéníthatja a kocsit.

Model S Plaid belső tere

Model S Plaid belső tere

A V11-es frissítés a Plaid számára több “mechanikai” változást is hozott. Ami igen nagy vizet kavart az autós közösségekben, az a jármű menetfokozata, mely automata módon is történhet, azaz a Tesla ki tudja választani saját maga, hogy most hátra vagy előre kell menni. Ezt persze – nem rendhagyó módon – még az érintő képernyőn is váltani tudjuk. Fizikai váltásra csak a kormányon lévő gombokkal lesz lehetőség.

A váltó mellett állítani tudjuk a kormányzás mértékét (kényelmes, sport, standard), illetve a gyorsulási fokozatot (nyugis, standard és őrült). Megjelent még egy új Dragstrip Mode nevű beállítás is, ami a gyorsulási versenyek rajongóinak készült.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
youtube.com
hu.motor1.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.