A Tokyo Motorshow-n a Toyota sem maradhatott ki, viszont kicsit másképpen mutatta be járműveit, mint a legtöbb autógyártó. A vállalat ugyanis inkább jövőbeli terveit vázolta fel, viszont abból annyit, hogy szinte elárasztották autóikkal a rendezvényt. Lássuk a Toyota elképzeléseit a jövőről, melynek igen szerves részét képzi az e-mobilitás, az önvezetés és minden, ami innováció.

A legtöbben a talán legkorábban megjelenő Toyota Ultra-kompakt elektromos járművére voltak kíváncsiak. A kétüléses okos jármű nagyon hasonlít egy Smart-hoz és igen előnyösen lehet vele közlekedni a zsúfoltabb városokban, még akkor is, ha csak 100 km megtételére alkalmas egyetlen töltéssel.

Toyota Ultra Kompakt BEV

A Toyota LQ is bemutatásra került, mely szintén egy futurisztikus elektromos jármű lesz. Egyenlőre semmilyen adatot nem árult el a vállalat a kocsiról.

Toyota LQ

A vállalat első elektromos versenyautója is kiállt a közönség elé, a Toyota e-racer. Ami nem csak egy szimpla autó lesz, hanem egy olyan jármű, mely összeköti a Virtuális valóságot és a való világot . Mutatjuk hogyan:

Talán a legérdekesebb elképzelés ami napvilágot látott a vállalattól, az a Toyota e-care. A szolgáltatás elektromos “kisbuszokat” alkalmazna, hogy azok önvezető funkciójuk révén fel tudják venni a betegeket és el tudják őket juttatni az orvosukhoz. Persze ez nem elég a vállalatnak, így még azzal is felruháznák a járművet, hogy útközben segíteni tudjon az utas állapotának felmérésében. Mutatjuk a hivatalos videót:

A Toyota jövőjében úgy látszik, csak az elektromos futurisztikus önvezető járművek kapnak helyet. Ezen újításokra valószínűleg még jó pár évet várnunk kell, viszont igen elképzelhetőbbnek tartjuk ezen újításokat, mint a repülő járműveket a jövőt nézve. Addig is kíváncsian várjuk, mit hoz a jövőbe még a Toyota.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.