A Volkswagen felhagy a benzines sportautók gyártásával

By 2019-12-02 február 4th, 2020 Aktualitás
Már sokszor említettük, miként is gondolkodik a Volkswagen a jövőről. A világ egyik legnagyobb autógyártó vállalata elkötelezte magát az elektromos autók mellett, köszönhetően azok rohamos növekedésének és annak a bizonyos dízelbotránynak. A jövőre megjelenő ID3 igen jó példa, merre is fog tovább haladni a vállalat az elektromos autók terén. Sőt, annyira elkötelezték magukat az elektromos autók mellett, hogy a napokban bejelentésre került: A Volkswagen felhagy a benzines sportautók gyártásával.

Az utolsó benzines versenyautó a vállalattól, így a Polo R5 marad, mivel a függőben lévő fejlesztéseket is félbeszakították. Jó kérdés, hogy innen akkor merre is fog haladni a vállalat. Az ID R versenyautó bár minden rekordot megdöntött, amit elé állítottak, mégsem fér be jelenleg egyik versenyszériába nem.

VW ID R

A Forma E lehetősége sem áll fenn, mivel a konszern ott már két brigádot – a Porsche-t és az Audi-t – is versenyeztet. A WRC hibridesítése is csak 2022-ben kezdődik meg, így még arra sem tud igazán számítani a vállalat. Valószínűleg a várakozás mellett fognak dönteni, mivel egy csúcs versenyautójuk az IDR képében már van, így csak meg kell találni annak a helyét a világban. Mi azért reméljük, hogy még a közeljövőben láthatjuk majd versenyben a Volkswagen sportautóját.

Képek és információk forrása:
www.totalcar.com
www.arstechnica.com
www.thedriven.io
www.ft.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.