Ha aktívan követed az elektromos autózást, akkor biztosan Neked is feltűnt, hogy a Geely cég egyre inkább ott van a top-on. Rendkívül pozitív hírek jönnek felőlük. Ezt a cikket most annak szenteljük, hogy ezt a céget egy kicsit közelebb hozzuk Hozzád, és be is mutatjuk a cégtulaj új autóját.

Amit a Geely-ről tudni kell

Teljes nevén Zhejiang Geely Holding Group Corporation Ltd. Székhelye Hangzhou, Kína délkeleti részén. Maga a cég 1986-ban alakult, és 1997-ben lépett be az autózás világába.

Ami kimondottan érdekes, hogy a 2018-as évben az autóértékesítésük meghaladta az 1,5 millió példányt. Ez már egy olyan szám, amelyre illik felkapni a fejünket. Nem véletlenül része az e-mobility csomagnak. Ezt nem árt tudni, hogyha egy jó befektetésen töröd a fejedet, a részleteket itt találod.

A legújabb modell

A Geely gyártó legfrissebb modellje egy plug-in hibrid autó. amely a Xing Yue névre hallgat. A tervek szerint egyelőre csak Kínában fogják forgalmazni, de valószínűleg csak idő kérdése, és máshol is hozzá lehet majd jutni.

Geely Xing Yue

Ezt arra alapozzuk, hogy szerintük ez a világ első kupé formájú szabadidő-autója, amelyben hibrid hajtáslánc található.

Ami a technikai adatokat illeti, az alapmodellt 11,3 kWh-s kapacitású akkumulátorral szerelték fel. Nekünk az egyik legmegdöbbentőbb szám azonban mégis az, hogy 100 km-en 1,6 liter a fogyasztása. A gyorstöltésnek az ideje pedig mintegy másfél óra. Tisztán elektromos üzemmódban 56 kilométert lehet vele megtenni.

Az eggyel drágább változatot már egy 15,2 kWh-s akksival látták el, és a nagyobb elektromos hatótáv (80 kilométer) miatt már csak 1,2 litert fogyaszt 100 kilométeren. A töltési ideje csak kicsivel több, mint az alapmodellé a maga 105 percével.

Már csak a sebesség és az ár maradt hátra. Nos, az összmotor-teljesítmény 190 kW, és 415 Newtonméter. Így a 100-ra való felgyorsulás ideje 6,8 másodperc.

Az ára pedig teljesen megfizethető, olyan 5,7 millió és 9 millió forint körül mozog. És ha belegondolunk, hogy még állami támogatást is tudunk igénybe venni, akkor még olcsóbb.  Nincs is már más hátra, mint megvárni, hogy itthon is lehessen venni egy ilyen autómodellt. El tudod képzelni magad egy Geely-ben?

Képek forrása:
www.carlist.my
www.magnetimarelli.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.