Skip to main content

Az elektromos motorkerékpárok piaca még csak pár versenyzővel rendelkezik, viszont a nagyobb márkák folyamatosan törekszenek arra, hogy beindítsák ezt a szegmenst. A Yamaha, mely a világ egyik leghíresebb motorkerékpár gyártója be is jelentette, hogy az indiai piacon kíván tovább terjeszkedni, méghozzá elektromos motorokkal.

India hatalmas népességének és sűrű városi környezetének köszönhetően az egyik legnagyobb motorkerékpár-piac az egész világon.  Az elektromos kétkerekűek megjelenésével egyre többen tértek át az elektromos járművekre, sok újoncot hozva a piacra.

Az indiai World of River, egy e-robogókkal foglalkozó start-up cég, éppen a legnagyobb szereplője lehet ennek a piacnak, mivel a Yamaha ezt a vállalatot szemelte ki, mint új partnere.

A Yamahának jó néhány kezdeményezése van az EV szektorban, és nyilvánvaló, hogy a River-be való befektetése azt jelenti, hogy a Yamaha meg akarja erősíteni jelenlétét a növekvő indiai piacon.

A River által gyártott elektromos robogó egy 6,7 kilowattos villanymotort használ, amely körülbelül kilenc lóerőt ad le, így a végsebessége 90 km/óra. Az akkumulátor egy 4 kWh-s tápegység, amely a River állítása szerint mindössze 120 kilométeres hatótávolságot biztosít egyetlen töltéssel.

A befektetés a Yamaha számára nem csak a zöldebb mobilitásra való terjeszkedési céljaival van összhangban, hanem India villamosításra irányuló törekvésével is.

A Yamaha azt reméli, hogy 2050-re eléri a szén-dioxid-semlegességet a teljes ellátási láncban, ami elég ambiciózus cél, de az biztos, hogy a kis kezdeményezések idővel nagy változásokat eredményeznek.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.rideapart.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.