Skip to main content

A legfrissebb adatok szerint ma már rohamosan nő a kereslet az elektromos kétkerekű járművekre, annyira, hogy még a Bugatti is belekezdett a fejlesztésükbe. A járművek szinte már minden országban keresettek, és ezt egy újabb német márka is kihasználja. 

A Naon, egy Németországban található márka, a napokban jelentette be első elektromos robogójának érkezését, mely a Zero-One-ra hallgat. Külsőre a német precizitás rögtön feltűnik a járművön, semmilyen felesleges dizájn elem nem található, csak a letisztult német minőség.

A robogó két verzióban fog érkezni, ahogy a legtöbb elektromos jármű a mai világban. Az első, egy nagyobb teljesítményű akkumulátorral fog rendelkezni, 7300 dolláros indulóárral és 100 km/órás végsebességgel. A gyengébb verzió piaci ára 5600 USD körül lesz, és csak 45-50 km/órával lesz képes száguldani. 

Naon Zero-One

Érdekesség, hogy a jármű nemcsak tölthető, hanem akkumulátor-cserelehetőséggel is rendelkezik. Ez a technológia már egy-két elektromos robogónál feltűnt Kínában, illetve a híres NIO is dolgozik az ötlet kivitelezésén elektromos autóknál. 

A Naon emellett intelligens funkciókkal látta el a járművet, azaz telefonunk segítségével figyelhetjük a Zero-One állapotát, frissítéseket tölthetünk le vagy akár előmelegíteni is tudjuk a járművet a hideg időben. A Naon hivatalos oldalán utóbbiról úgy vélekedtek: „Because, who needs a cold butt in winter?”

Képek és információk forrása:
www.naon.de
www.rideapart.com
www.africapearl.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.