Skip to main content

Sokak számára még mai napig kérdés, hogy miért is olyan fontos az e-mobility térnyerése a világban. A legtöbben szerencsére látják, hogy környezetvédelem szempontjából az emisszió mentes járművek jelentik a jövőt. És ne feledkezzünk meg a fenntarthatóságról sem. 

A fenntarthatóság alapvetően azt jelenti, hogy nyersanyagainkat oly módon használjuk fel, hogy az a jövő generáció számára is rendelkezésre álljon majd. Viszont vegyünk bele még egy tényezőt: a költségeket. Sajnos ma már nem mehetünk el amellett a tény mellett, hogy a pénzre is úgy kell tekintenünk, mint „nyersanyagra”, mivel a költséghatékony megoldások mindig megtérülnek. 

Gondoljunk csak bele: egy cég, mely költséghatékony (pl. zöld energia használatával) állítja elő termékeit, sokkal nagyobb profitra tehet szert már ezzel önmagában. A Tesla itt kiemelkedő szerepet tölt be, tekintve, hogy az EV gyártó prioritásnak veszi a szél- és napenergia használatát, csakúgy, mint a használt akkumulátorokét. És szerintünk nem kell taglalni a cég sikereit. 

Maga az e-mobilitás a jövőben lehetőséget biztosít egy költség- és energiahatékonyabb töltési infrastruktúra kialakítására a v2g rendszer segítségével. A cél, hogy egy olyan decentralizált rendszert alakítsunk ki, melyben mi magunk szállítjuk az elektromos áramot (persze nem 100%-át). Ezzel a megoldással egy zöldebb rendszer alakulna ki a városokban. 

Mitől is függ ennek a sikere? Egyrészt természetesen az elektromos járművek mennyiségétől, másrészt a város energiahálózatának kialakításától. A smart cities már sokak számára elérhető vízió lett, így nem csodálkoznánk, ha pár éven belül megjelennének az első okos városok, főként most, hogy az energiaválság a nyakunkon van.  

Képek és információk forrása:
www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.