Skip to main content

Az Electrify America egyenáramú gyorstöltő hálózata Észak-Amerikában jelentős növekedést produkált 2023-ban, mivel a töltési ciklusok száma és a kiadott energia több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. 2024 pedig még nagyobb lehet a töltőóriás számára.

A vállalat 2023-ban 10 millió töltésről számolt be, ami 100%-kal több, mint 2022-ben. Ezzel együtt a kiadott energia mennyisége éves szinten 118%-kal nőtt.

Az Electrify America becslései szerint a tavaly leadott több, mint 380 GWh villamos energia 1,3 milliárd elektromos mérföld megtételére és 52 millió gallon benzin fogyasztásának elkerülésére volt elegendő.

A hálózat, mely a Volkswagen keze alatt áll, immáron hatodik éve működik az USA területén. A cég 900 állomást és 4000 töltőt foglal magában, amelyeket 47 amerikai államban és hat kanadai tartományban telepítettek. A töltők közül legalább 680-at már korszerűsítettek, így azok rendelkeznek a legújabb gyorstöltési képességekkel. 

A legújabb adatok azt sugallják, hogy a dolgok rohamosan javulnak az USA töltési infrastruktúrájában, ahogy a hálózati technológia tovább fejlődik.

Ez év végéig az Electrify America több, mint 5000 egyedi töltőre szeretné kiterjeszteni a hálózatot, melyek nagy része már akár 350 kilowattos teljesítménnyel is rendelkezhet. A közeljövő tervének további elemei a nagyobb töltőállomások építése és a Plug and Charge fizetési technológia kiterjesztése. 

A szakértők szerint a Tesla után az Electrify Amerika az USA legmeghatározóbb szereplője a töltőinfrastruktúra fejlesztése terén. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.