Skip to main content

Azok, akik optimistán állnak a dologhoz, erre határozott igen a válaszuk. A e-mobility előnyéről már egyre többen tudnak, nagyon sokszor kiemelt tény az is, hogy környezetkímélő, valamint, hogy fenntartása sokkal kevesebbe kerül. Ezek miatt viszont egyre nagyobb teret nyernek a piacon.

A keresletnek még csak kis hányadát képzik, viszont a növekedés teljes mértékben magáért beszél. Az ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) statisztikái szerint a dízelmotoros autók eladása 17%-ot esett, a benzineseké majdnem 15%-ot, viszont az elektromos autóké 47%-kal emelkedett, ami brutális különbség.

elektromos toltoallomas toltes e-mobility

Elektromos töltőállomás

A skandináv országoknál észrevehető nagyon a fejlődés, ami emeli az adott ország imázsát, viszont emögött is pénzügyi adatok vannak. Ugyanis Norvégiába érkezett árukra magas az importvám, az elektromos autókat viszont ez nem érinti (ráadásul Áfa sincs rajtuk).

Nyilván az egyik leghátráltatóbb érv autóvásárlásnál a villanyautók ellen az, hogy sokkal drágább, viszont a folyamatos térnyerés azzal is jár, hogy egyre elérhetőbb árakon kerülnek piacra elektromos autók.

Kép és információ forrása: www.portfolio.hu

Borítókép forrása: zelig880.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.