Az elektromos autózás megoldhatja a globális felmelegedést?

By 2019-01-28 február 5th, 2020 Érdekességek
Fúú, most aztán belecsaptunk a lecsóba… Egyre többen írnak nekünk, amit ezúton is köszönünk, és az egyik leggyakoribb téma a folyamatos fejlesztési hírek mellett a globális felmelegedéssel való összefüggés. Ez arra inspirált minket, hogy megírjunk egy olyan cikket, amelyben kifejtjük a véleményünket az elektromos autózás és a globális felmelegedés kapcsolatát.
Miért is fontos az e-autók terjedése?

Arról talán nem is érdemes hosszabban értekezni, hogy a „régi” benzines autók mennyi káros anyagot bocsátanak ki, amellyel nagymértékben károsítják a környezetünket. A benzin előállításáról is mindenki tudja, hogy milyen költségei vannak, és hogy ez az anyag mennyire „környezetbarát”Az elektromos autózás ebben egy kimondottan úttörő előrelépés.

Mi a kapocs az autók és a felmelegedés között?

Maga a globális felmelegedés elég régóta problémát jelent, és a köztudatban is jelen van. Nagyon sokan próbálnak tenni ellene. Itt most nem arról beszélünk, hogy egyes civil szervezetek gyűjtést terveznek.

Gondoljunk például a szelektív szemétgyűjtésre. Ez egy egyszerűen kivitelezhető folyamat, mégis meglehetősen illúzióromboló, amikor az ember a teraszról azt látja, hogy jön a kukásautó, és ugyanoda önti be mind a három kukából a szemetet. Mégis valamivel közelebb vagyunk a megoldáshoz. 

Szerintünk viszont ennél sokkal nagyobb lépés, hogyha az autók kevésbé szennyezik a környezetet.

Miért az e-autózás a kulcs?

Gondoljunk csak bele, hogy milyen sok szén-dioxid, és nitrogén alapú gáz szennyezi a környezetet világszerte. Az olajról már nem is beszélve, ami szintén a természetbe juthat.

Egyes adatok szerint megközelítőleg 1,2 milliárd autó van jelenleg forgalomban, ami folyamatosan szennyez. Amennyiben ezt az 1,2 milliárd járművet teljesen környezetbaráttá tudnák váltani, akkor hihetetlen mértékben javulnának a kilátásaink.

Arról már nem is beszélve, hogy az elektromos autózás fejlődése számos másik elektromos ágazatot is húz magával. Képzeljük el, hogy alternatív energiával töltődik fel egy elektromos töltőállomás, amellyel lehet az e-autót tölteni.

Ez lenne a jövő útja? Már a jelenben is lehetséges. Az a fontos, hogy minél szélesebb körben elterjedjen. Mi hiszünk benne. Tarts velünk!

Kép forrása: www.indiatoday.in

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.