Skip to main content

2024 első negyedévében több, mint 3,2 millió új elektromos személyautót regisztráltak világszerte, ami körülbelül 25%-kal több, mint egy évvel korábban.

Az EV-Volumes adatai szerint továbbra is öt csoport a felelős az összes plug-in (tisztán elektromos és PHEV) autóeladás több mint feléért.  Az adatok láttán valószínűleg senkit nem lepett meg, hogy a legjobb öt márka a BYD Group, a Tesla, a Geely-Volvo, a SAIC és a Volkswagen Group.

Ez az öt csoport több, mint 1,65 millió újratölthető autót regisztrált idén, ami 14%-os növekedés éves szinten. Részesedésük a szegmensben viszont 51,6%-ra csökkent a 2023. I. negyedévi 56,8%-ról. Úgy tűnik, az első öt veszített a lendületből az új márkák megjelenése miatt. 

A BYD továbbra is a legnagyobb csoport, 624.000 regisztrált egységgel és 19,4%-os részesedéssel, az egy évvel ezelőtti 21,3%-hoz képest.

A Tesla őrzi második helyét, mivel a cég továbbra is csak elektromos autókat kínál. A márka több mint 386.000 eladott egységgel és 12%-os részesedéssel rendelkezik a piacon. A BYD és a Tesla együtt a teljes plug-in piac 31,4%-át képviseli.

A következő három legnagyobb csoport a gyorsan növekvő Geely-Volvo, az egy pozíciót vesztett Volkswagen Group és a SAIC.

Említésre méltó márka még viszont a Stellantis (4,3%-os részesedés),  a BMW Group (3,8%-os részesedés) és Hyundai Motor Group (3,5%-os részesedés).

A teljesen elektromos autók regisztrációját tekintve továbbra is a Tesla a vezető gyártó. A BYD, amely a második legjobb, több mint 300.000 darabot és 14,8%-os részesedést jegyzett az elektromos járművek szegmensében.

A két gyártó együtt a tisztán elektromos járművek szegmensének 34%-át képviseli.

A szakértők az év végéig arra számítanak, hogy a kínai márkák rohamos terjedése miatt a BYD átveszi a Tesla helyét a tisztán elektromos járművek értékesítése szempontjából.

Kíváncsian várjuk, hogy év végére hogyan is változik ez a top 5-ös lista. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.