Skip to main content

Augusztus elején került megrendezésre a stuttgart-i autoshow, melyben a hazai márkák mellett Kína legnagyobb autógyártója is megfordult. A BYD még az idei évben bejelentette legújabb tisztán elektromos járművét, a BYD HAN-t, mely immáron hivatalosan az európai piacra is be fog törni.

A hírek alapján az autós show-n igen pozitív kritikákkal jellemezték a BYD legújabb járművét, főként annak kialakítását. A német mérnököket lenyűgözte az autó letisztult, de mégis prémium dizájnja, illetve a vezetési élményt is úgy jellemezték: páratlan. De ami igazán naggyá teszi a BYD HAN-t, az a „blade battery ( penge akkumulátor) technológia. Ezen technológia lényege, hogy kobaltmentes, lítium-foszfát akkumulátorral látják el a járművet, mely ezzel sokkal strapabíróbb, kevesebb helyet foglal el és teljesítmény szempontjából is erősebb.

BYD HAN

BYD HAN

A HAN lesz az első olyan elektromos autó a világon, mely ezt a technológiát alkalmazza. Az eddigi tesztek alapján 605 km-t lesz képes megtenni a jármű egyetlen töltéssel, gyorsulása 0-100 km/órára pedig alig 3,9 másodperc alatt történik. Érdekesség, hogy a jármű 2.5-es szintű önvezető rendszerrel fog rendelkezni, ami azt jelenti, hogy képes lesz sávtartásra és egyenletes haladásra az úton, persze csak a sofőr jelenlétében.

A hivatalos közlemény alapján jövő májusban debütál az autó az európai piacon. Az eddigi hírek szerint 9 millió forint körüli áron kerül majd ki a HAN, ezzel nagy valószínűséggel ár-érték arányban az egyik legjobb elektromos autó lesz a kontinensen.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.inance.yahoo.com
www.electrive.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.