Skip to main content

Az elektromos autók iránti kereslet rohamos növekedése miatt az akkumulátorgyártóknak is fel kellett venniük a versenyt a piaccal. A lítium-ion akkumulátorok megfelelő gyártása ma már kritikus szerepet játszik a zöldebb jövő elérésében, így a legtöbb cég igyekszik innovatív és környezetbarát megoldásokkal előállítani azokat. A világ egyik legnagyobb elektrotechnikai vállalata, az LG, a napokban bejelentette, hogy megalkotja saját akkumulátor gyárát, mely talán a legnagyobb lesz a világon.

Nem ez az első alkalom, hogy egy tech vállalat is beszáll az elektromos autók piacába. A Panasonic szintén az elmúlt hónapban jelentette be, hogy Európában egy teljesen új üzemet hoz létre lítium-ion akkumulátorok gyártására. A vállalat ezt kizárólag megújuló energiaforrások felhasználásával fogja kivitelezni, csak úgy, mint egy Tesla Gigafactory.

LG lítiumion akkumulátor

LG lítium-ion akkumulátor

Az LG akkumulátorüzlete nemcsak gyorsan bővül, hanem nyereséges is (legalábbis az elmúlt két negyedévben). A bevételek várhatóan 2020-ban elérik a 13 billió KRW-t (11,7 milliárd USD), de ez még csak a kezdet lehet, mivel az előrejelzés szerint a profit 2024-ben 30 milliárd KRW fölé emelkedik. Az LG Energy Solutions egység globálisan körülbelül 22.000 embert foglalkoztat (kb. 7000 Koreában és 15.000 külföldön).

Az LG úgy tervezi, hogy az LG Solutions részvényeinek 30%-át fogja piacra dobni, hogy már 2021-re ki tudja alakítani elektromos autó akkumulátorgyárát. Szakértők szerint az LG a jelenlegi növekedést nézve gyorsan a világ legnagyobb akkumulátor gyártója lehet.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.xda-developers.com
www.phys.org

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.