Skip to main content

A kínai autópiac rohamos fejlődéséből minden e-autógyártó szeretne részesedni. A legtöbb szakértő egyet ért abban, hogy a kínai e-autógyártók pár éven belül dominálni fogják a részvénypiacot. Az előrejelzések alapján a BYD, a GEELY és az Xpeng mellett  a NIO az egyik legnagyobb versenyző a szektorban, sőt 2022-re a cég akár a Tesla szintjét is elérhetni.

A Stock Advisor a napokban tette közzé hivatalos elemzését a NIO-val kapcsolatban, melyben 7 pontban foglalták össze, miért is éri majd el a cég részvénye az 500 dolláros célértéket, egy éven belül. A cég részvénye alig egyetlen év alatt 1000%-os növekedést produkált, és az emelkedés még nem állt meg!

Lássuk miért is lesz sikeres 2022-re a NIO:

1.) A rendelések terv szerint haladnak

Kínában az év első két hónapja mindig lassú a részvénypiacot nézve, mivel az országban ekkor csengenek le a nagyobb tradicionális ünnepek. A februári megállás alatt viszont így is jobban teljesítettek az EV gyártók, beleértve a NIO-t is. Az év első hónapjában a cég 2000-nél is több járművet szállított le, ami 340%-os emelkedés az előző év azonos időszakához képest. A vállalat részvénye emellett emelkedő trendet mutatott végig a hónapok alatt, amit még márciusra is tartani tudott.

2.) Kínában önmagában megállja a helyét

A legtöbb autógyártó már bejelentette, hogy Kínában szeretne betörni elektromos járműveivel, viszont ennek eljövetelére még több évet kell várniuk. A Tesla-n kívül igen kevés külső céggel kell felvennie a versenyt a vállalatnak, mivel saját kategóriában (SUV) csak egy nagy teljesítményű elektromos rivális autó fog kikerülni Kína piacára az elkövetkezendő időszakban: a Tesla Model Y.

NIO ES8 és Tesla Model Y

NIO ES8 és Tesla Model Y

3) Az Európában való terjeszkedés kolosszális siker lehet

Bár a NIO kizárólag Kínában értékesíti elektromos járműveit, az Electrec felmérést végzett az EU területén. A híres portál a német elektromos autókkal hasonlította össze a NIO ES8-ast. Az eddigi felmérések alapján van jövője a cég járművének, még az olyan sikeres darabok mellett is, mint az Audi e-tron.

4) Kína rohamosan fejlődik

Sok szakértő úgy látja, hogy a NIO sikere Kínában olyan lesz, mint a Tesla sikere az USA piacán. Viszont hozzá kell tenni, hogy a számok alapján a kínai autópiac 10-szer gyorsabban nő, mint ahogy azt az elemzők várták. Az ország autópiaca még az idei évben eléri az éves 2 millió eladott járműszámot, kizárólag plug-in típusokkal.

5) A NIO részesedése egyre jobban nő

Kínában a NIO az EV piac alig 3%-át birtokolja, viszont a szektor rohamos fejlődése és a NIO részvényeinek növekedése azt mutatja, hogy a jövőben sokkal nagyobb részesedéssel fog bírni a vállalat. Ezt erősíti a kínai kormány rendelete, miszerint 2025-re az eladott járművek 25%-a tisztán elektromos kell, hogy legyen. A NIO pedig már több modellel is felkészült a rohamos váltásra a piacon.

6) Új generációban a jövő

Csak úgy, mint az Xpeng és a Tesla, a NIO is új generációs elektromos járművek fejlesztését tűzte ki célul. A vállalat többször is bejelentette, hogy még az idén négyes szintű önvezető képességet érnek el a gépeikben. Az AI rendszer, az új akkumulátor és az akkumulátor-csere területén kiemelkedő pozíciót foglal el a vállalat. Ezek közül az akkumulátor-csere rendszert csak ők alkalmazzák és fejlesztik az egész világon.

7) 2022-re a NIO a „csúcsra” ér

A Seeking Alpha szerint a NIO részvényértéke még 2022-es év előtt eléri az 500 dolláros értéket, míg a vállalat bevétele meghaladja a 37.25 milliárd dollárt. Az elemzőportál szerint a vállalat a kínai autópiac (a teljes autópiac) 3%-át fogja birtokolni. A vállalat vezérigazgatója célul tűzte ki, hogy Kína egyik legnagyobb prémium autógyártójává tegye a céget. Az idei évre a cég 100.000-nél is több jármű eladását tervezi, mely a jelenlegi piaci teljesítmény alapján reális cél a szakértők szerint.

Az Európába való terjeszkedés és Kína autópiacának helyzete alapján a Stock Adviser elemzői csapata a NIO részvény vásárlását ajánlják.

A NIO részvénye megtalálható az e-Mobility portfólióban.

Képek és információ forrása:
Hivatalos Youtube videó
www.insideevs.com

2021 legjobban várt elektromos járművei:

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.