Skip to main content

A Tesla bejelentése után több márka is úgy döntött, hogy igyekezni fog levinni járműveinek árát. Kína egyik leginnovatívabb elektromos autó gyártója, az Xpeng a napokban bejelentette, hogy nemsokára jelentős árcsökkenést hajt végre legnépszerűbb járműveinél.

Miután a Tesla a hónap elején 7000 dollárral csökkentette a Model 3 és Model Y árait – ez a második csökkentés az elmúlt hónapokban –, az XPeng  is bejelentette, hogy csaknem 17%-kal csökkenti elektromos járműveinek árait.

A márka legkeresettebb szedánja, az XPeng P7 mostantól 31.000 USD-ról indul, ami csaknem 4500 dollárral alacsonyabb, mint a 2022-es ár. Az Xpeng G3i SUV kikiáltási ára 22.000 dollárra esett, ami 12%-os árcsökkenést jelent.

A legolcsóbb jármű, az XPeng P5 szedán ára is 13 százalékkal, 23.200 dollárra csökkent, ezzel az egyik legolcsóbb elektromos jármű lett ár-érték arányban.

Xpeng P5

Xpeng P5

Az árak csökkentése mellett az Xpeng bejelentette, hogy a járművek garanciáját 10 évre növelte, melyből az első 4 évben a cég díjmentesen javítja az autókat. Elsőként a G3i kapja meg ezt a csomagot a beszámolók alapján.

Az Xpeng hihetetlen akciója után számíthatunk rá, hogy a többi kínai márka is árcsökkentést fog bevezetni elektromos járműveinél. A legtöbben arra számítanak, hogy a piacvezető BYD lesz a következő, aki merész számokkal áll majd elő.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.