Behozza a lemaradását a Toyota

By 2019-06-11 február 5th, 2020 Aktualitás
Nagyon kevés olyan autógyártó van, ami még nem kezdett bele a saját elektromos autói gyártásába, vagy legalább tervezésébe. A Toyota már bebizonyította, hogy nagyon jó minőségű hibridet tud gyártani a Toyota Prius képében. Viszont színtisztán elektromos hajtással rendelkező járművel még nem találkoztunk a vállalattól. Egészen mostanáig…

Az elmondások alapján a cég villanyautó-fejlesztő részlege már 2016 óta dolgozik elektromos járműveken és egy szabvány platformon, ami 2020-ra látja meg majd a napvilágot. A mérnökök által kifejlesztett  e-TNGA padlólemez hasonló szabvány alapnak készül, mint a Volkswagen MEB platformja. A Toyota viszont nem akarja magának kisajátítani a technológiát, ugyanis a hírek szerint a Subaru, a Mazda, a Suzuki és a Daihatsu is ezt a padlólemezt fogja használni.

Toyota CH-R hibrid

Ezt az új technológiát viszont még kevés helyen láttuk, viszont a Toyota fejlesztési alelnöke úgy nyilatkozott, hogy még a 2020-as Tokiói Olimpiára szeretnének kész lenni az első elektromos autójukkal, mely az új akkumulátor típust használja. Ha ez tényleg sikerül, akkor az új akkumulátor sokkal biztonságosabb és sokkal terhelhetőbb lesz, mint a jelenleg használtak.

Az első elektromos Toyota egy 2 üléses, Smart-hoz hasonló kis jármű lesz 100km-es hatótávval a tervek szerint. 2025-re viszont a vállalat több, mint 1 millió eladott elektromos autóval szeretne büszkélkedni, így valószínűleg sok új típusról fogunk még hallani az idén tőlük.

Képek és információ forrása:
www.totalcar.hu
www.electrec.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.