Már korábban megemlítettük, hogy a spanyol autómárka, a Seat, is beállt az e-mobility sorai közé, és egy új környezetkímélő járművön dolgozik. A márka méltán híres család- és pénztárcabarát járműveiről, így nagyjából minden szakértőnek meg volt az elképzelése. A napokban bejelentésre került egy újdonság, mely a Seat Leon e-Hybrid néven fog piacra kerülni még a jövő év során.

Rögtön egy érdekesség, hogy a Seat új Leon családi plug-in hibrid változata már előrendelhető, és az árak alig 31.000 fontnál, azaz 12 millió forintnál kezdődnek. A Leon e-Hybrid a márka első plug-in hibrid autója, amely 36 kilométer teljes elektromos hatótávolságot és 200 LE feletti teljesítményt kínál a vásárlók számára.

A 200 lóerő egy 1,4 literes benzinmotor és egy elektromos motor jóvoltából származik, amelyek az első kerekeket hatfokozatú automata sebességváltón keresztül hajtják. Összességében a két motor alig 7,5 másodperces gyorsulást biztosít a járműnek, 0-100 km/órára.

Seat Leon e-Hybrid

Seat Leon e-Hybrid

Az elektromos motor teljesítménye egy 13 kWh-s lítium-ion akkumulátorból származik, amelyet 3,6 kWh váltóáramú csatlakozón keresztül lehet tölteni. Ez azt jelenti, hogy az autó üresről történő feltöltése kevesebb mint négy órát vesz igénybe otthon. Persze ha van lehetőségünk, a Seat e-Hydrid-et gyorstöltőn fel tudjuk tankolni alig 1 óra alatt.

Dizájn szempontjából teljes mértékben Seat maradt” a jármű, viszont megkapott minden olyan funkciót, melyek már szinte védjegyei az elektromos járműveknek. Ilyen például az egyedi érintőképernyős műszerfal.

Ha teljesítményt és árazást nézzük, akkor egyértelműen látszik, hogy az új Seat a Volkswagen ID szériával kerül majd versenybe a piacon. Ennek a rivalizálásnak viszont már van egy nyertese: az e-mobility.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.