A német autógyár első elektromos autója lesz a Porsche Taycan, mely az elképzelések szerint fel fogja venni a versenyt a Tesla-val. Bár még csak a prototípus tesztelése zajlik, már elmondhatatlanjuk, hogy az autó úgy száguld a versenypályán, mint egy igazi szuperautó, miközben mindent, megad amit egy elektromos autótól elvárnánk a mindennapokban.

A Taycan prototípus három héten belül három kontinenst jár be tesztelés szempontjából. Kína, USA és Nagy-Britannia. A kocsi dizájnját mindhárom országban egyedileg, az adott ország kultúrája előtt tisztelegve rajzolták meg az illetékesek a jármű tetejére. A Sanghaj-i tesztelés során a prototípus tetején egy sárkánygrafikát láthattunk.

A kormánykerék mögött pedig Li Chao, az ázsiai Porsche Carrera Cup egyik versenyzője

„A Porsche-kra jellemző lenyűgöző teljesítmény és menetdinamika volt a legfontosabb fejlesztési szempont a Taycan esetében, ami már az első pillanattól kezdve jól érezhető“, mesélte Li Chao, a szerencsés sofőr, aki letesztelhette ezt a fenevadat.

A Porsche végsebessége meghaladja a 250 km/órát, 0-100 km/órára pedig 3,5 másodperc alatt gyorsul. Alig 12 másodperc kellett az autónak a tesztek alatt, hogy elérje a 200 km/órás sebességet.

Az autó hivatalosan most szeptemberben jelenik meg a piacon, viszont addig ezen tesztautó már túl lesz a 6 millió teszt kilométeren. A Porsche nem kímélte a járművet, ugyan úgy kezelte mint egy hagyományos autót a tesztvezetések alatt, így a Taycan-nak vízben, hóban és viharban is egyaránt állnia kellett a sarat, hogy idáig eljusson. De eljutott és már nagyon várjuk, hogy a közlekedésbe is kijusson.

Képek és információk forrása:
www.autosvilag.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.