Debütálnak a BMW új hibridjei

By 2019-03-11 február 5th, 2020 Aktualitás
Nincs megállás. Semmilyen szinten. Az elektromos autózás nem erről, szól, hanem a folyamatos innovációról, a folyamatos fejlődésről. Akár az elektromos töltőhálózatról, akár az egyes autógyárak új modelljeiről legyen szó. Már a nagy tradicionális autógyárak is kiemelten kezelik ezt a területet. Most például a BMW felől hallottunk érdekességeket.
A nagy bemutató

Nemsokára itt van az utóbbi időben oly sokat emlegetett 89. Nemzetközi Genfi Autószalon. Számos autógyárról írtunk már, hogy milyen csodás új elektromos autókat mutatnak be, elég mondjuk az Audi-ra gondolni. Nos, természetesen a BMW sem tétlenkedik, és ő is valami nagy dobással szeretne előrukkolni.

A legnagyobb durranás szerintünk a hálózatról tölthető Sports Activity Vehicle (SAV) modell lesz. Ugyanis egy igazi világpremiernek lehetünk szemtanúi. Amennyiben igazak az értesülések, akkor ez egy prémium középkategóriás autó lesz. Természetesen a BMW eDrive hajtáslánctechnológiával készült. Kiemelt figyelmet szenteltek a páratlanul alacsony fogyasztásnak, és a minimális károsanyag-kibocsátásnak.

hibrid BMW

BMW X5 XDrive45e belseje

Ennek eredménye, hogy az autó tisztán elektromosan 50 kilométert is meg tud tenni, amely az előbb említett BMW EDrive innovációival 2,4 literes átlagfogyasztást jelent 100 kilométeren. A károsanyag-kibocsátás pedig kilométerenként 56 gramm.

A maximális teljesítménye 185 kW, és 252 lóerő. Ezt tudja a elektromos motor a teljesítménynövelő funciójával további 30 kW/ 41 lóerővel megdobni. Így akár 6,5 másodperc alatt felgyorsulhatunk 100 km/órára.

Milyen autókat láthatunk még?

A teljesség igénye nélkül megpróbáljuk felsorolni az autókat, természetesen csak a hibrid, illetve elektromos változatokat. Ez lesz a premierje a BMW 330e limuzinnak például. De ez szintén elmondható a BMW X5 XDrive45e-ről, valamint a BMW 7-esről is. Sőt, a BMW X3-as sorozatnak is bemutatkozik egy hibrid változata, a BMW X3 xDrive30e modellje.

hibrid BMW

Hibrid BMW X5

A fejlesztések terén sem tétlenkedik a német prémium autógyár. Ezt bizonyítja, hogy az új akkumulátortechnikának köszönhetően tovább nő a BMW 530e limuzin és a BMW 225xe Active Tourer elektromos autó hatótávolsága.  A plug-in hibrid hajtással működő BMW xDrive pedig intelligens öszkerékmeghajtással is elérhető lesz.

Mi nagyon kíváncsiak vagyunk. Egy igazi e-autó ünnep lesz a 89. Nemzetközi Genfi Autószalon.

Képek forrása: www.motortrend.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.