A brit kormány gőzerővel dolgozik elektromos autóik népszerűsítésében, hogy azok megfeleljenek a pár éven belül hatályba lépő európai szabványoknak. Az országban 2018-óta 60%-kal nőttek meg az elektromos autó eladások, illetve a hazai híres márkák, mint az Aston Martin vagy a Lotus már el is kezdték gyártani első elektromos járműveiket. Így csak egyetlen lépés van hátra az autók népszerűsítéséből, az elektromos töltőállomások mennyiségének növelése. A friss hírek szerint az angol kormány dupla annyi töltőállomással készül, mint amennyit terveztek.

A kormány további 2,5 millió fontot ígért a töltőállomások finanszírozására, melyből csaknem 1000 új töltő beépítését tudják majd kivitelezni. Remélik, hogy a beruházás több embert ösztönöz arra, hogy elektromos autókat használjon olyan területeken, ahol kevesebb az utcán kívüli parkolóhely, ezzel jelentősen építve a környezetbarát járművek növekvő népszerűségét. A Gépjárműgyártók és Kereskedők Társaságának (SMMT) adatai szerint az elektromos járművek eladásai 2019 első hét hónapjában 70%-kal növekedtek 2018 azonos időszakához viszonyítva az országban.

A kormány már bejelentette a hagyományos benzin- és dízelüzemű gépjárművek 2040-ig történő betiltásának terveit, és azt állítja, hogy 2050-ig „nettó nulla kibocsátást” fog elérni. Bár a britek még mindig vívódnak egymás közt az Uniós tagságuk problémáján, mégis a jövőre való tekintettel igen előrelátóak, ha az elektromos autózás világát nézzük.

képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.unsplash.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.