Alig kezdődött el az év, máris egy újabb elektromos autó bejelentéssel lettünk gazdagabbak. Ez önmagában nem akkora nagy durranás, ha nem tennénk hozzá, hogy ez az elektromos autó a híres, elektrotechnikai vállalat, a Sony kezei közül fog kikerülni az elkövetkezendő években, Sony Vision-S néven.

Erre senki sem számított a Sony konferenciáján

A napokban megrendezésre került a Sony házi sajtótájékoztatója, melyen a legtöbb szakértő a vállalat új generációs konzoljának bejelentésére számított. A Microsoft Xbox One S bejelentése bőven elég indok lett volna a vállalatnak, hogy még az év elején megmutassák végre a várva várt Playstation 5-öt, mellyel az eddigi nyilatkozatok alapján el is döntik, hogy ki is fogja dominálni a konzolpiacot.

Ennek ellenére a termékről alig esett szó, egyedül a logója került bemutatásra. Helyette a színpadra gurították első, teljesen elektromos autójukat, a Sony Vision-S-t.

Sony Vision-S

Mit tudunk eddig a Sony Vision-S-ről?

Keveset, de abból jó sokat. A Vision-S egy elektromos szedán, amelynek célja a japán technológiai konglomerátum sokféleségének és erősségének bemutatása. Az autóba 33 szenzor került beépítésre, illetve több érintőképernyővel és egy 360-as audiorendszerrel is fel lett szerelve a jármű. 

Külsőre az autó olyan, mint a Lucid Air és egy Porsche gyermeke. Viszont egy igen jól sikerült gyermek. Sokak még egy kis Tesla-t is látnak a járműben külsőleg, mivel ezen szenzoros megoldást jelenleg csak Elon Musk járművei használják ilyen nagy mennyiségben.

Sajnos nem derültek ki olyan fontos információk, mint a megjelenés ideje, hatótáv, teljesítmény, vagy hogy rendelkezni fog-e az autó beépített Playstation 5-tel. Egyenlőre be kell érnünk a meglepetéssel, hogy a Sony is az elektromos autózás mellett szánta el magát.

Innentől kezdve nem csodálnánk, ha több hasonló cég (igen, főleg a Microsoft-ra gondolunk) is beállna a sorba saját elektromos járművével. Így is egyre több szereplője van a piacnak, viszont egyre többen rá fognak jönni, hogy ebből az üzletből nem érdemes kimaradni. 

Képek és információk forrása:
www.motor1.com
www.theverge.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.