Elektromos autó a Sony-tól?

By 2020-01-07 február 4th, 2020 Aktualitás
Alig kezdődött el az év, máris egy újabb elektromos autó bejelentéssel lettünk gazdagabbak. Ez önmagában nem akkora nagy durranás, ha nem tennénk hozzá, hogy ez az elektromos autó a híres, elektrotechnikai vállalat, a Sony kezei közül fog kikerülni az elkövetkezendő években, Sony Vision-S néven.

Erre senki sem számított a Sony konferenciáján

A napokban megrendezésre került a Sony házi sajtótájékoztatója, melyen a legtöbb szakértő a vállalat új generációs konzoljának bejelentésére számított. A Microsoft Xbox One S bejelentése bőven elég indok lett volna a vállalatnak, hogy még az év elején megmutassák végre a várva várt Playstation 5-öt, mellyel az eddigi nyilatkozatok alapján el is döntik, hogy ki is fogja dominálni a konzolpiacot.

Ennek ellenére a termékről alig esett szó, egyedül a logója került bemutatásra. Helyette a színpadra gurították első, teljesen elektromos autójukat, a Sony Vision-S-t.

Sony Vision-S

Mit tudunk eddig a Sony Vision-S-ről?

Keveset, de abból jó sokat. A Vision-S egy elektromos szedán, amelynek célja a japán technológiai konglomerátum sokféleségének és erősségének bemutatása. Az autóba 33 szenzor került beépítésre, illetve több érintőképernyővel és egy 360-as audiorendszerrel is fel lett szerelve a jármű. 

Külsőre az autó olyan, mint a Lucid Air és egy Porsche gyermeke. Viszont egy igen jól sikerült gyermek. Sokak még egy kis Tesla-t is látnak a járműben külsőleg, mivel ezen szenzoros megoldást jelenleg csak Elon Musk járművei használják ilyen nagy mennyiségben.

Sajnos nem derültek ki olyan fontos információk, mint a megjelenés ideje, hatótáv, teljesítmény, vagy hogy rendelkezni fog-e az autó beépített Playstation 5-tel. Egyenlőre be kell érnünk a meglepetéssel, hogy a Sony is az elektromos autózás mellett szánta el magát.

Innentől kezdve nem csodálnánk, ha több hasonló cég (igen, főleg a Microsoft-ra gondolunk) is beállna a sorba saját elektromos járművével. Így is egyre több szereplője van a piacnak, viszont egyre többen rá fognak jönni, hogy ebből az üzletből nem érdemes kimaradni. 

Képek és információk forrása:
www.motor1.com
www.theverge.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.