Skip to main content

Pontosan tisztában vagyunk vele, hogy kényes témába vágtuk a fejszénket. Tudjuk, hogy sok embernél kiveri a biztosítékot, hogy miért jár az elektromos autók után ennyi kedvezmény, és azt is, hogy sokan bizonyos autókra kimondottan nem adnának. A zöld rendszám szigorítás már el is indult, erről ide kattintva olvashatsz. Most pedig nézzük meg, mi a helyzet a támogatással. Persze csak tényszerűen.
Milyen előnyöket kapnak az e-autósok?

A környezetvédelem kiemelten fontos a XXI. században, nem véletlen, hogy nincs is olyan gazdasági terület, ahol ne ütné fel a fejét alternatív megoldás. Az államok pedig ezt támogatják. Az autók terén hazánkban ilyen előnyökkel lehet számolni:

Most mi elsősorban ez utóbbiról szeretnénk bővebben beszélni.

A vásárlási támogatás

A hivatalos rendelet szerint amennyiben hibrid, vagy elektromos autót vásárolunk, akkor a bruttó vételár 21%-át, legfeljebb 1,5 millió forintot van lehetőség megpályázni. Ez a lehetőség még most is él. Ráadásul a korábbi 15 millió forintról 20 millióra emelték a pályázat részvételéhez szükséges maximális vételárat, vagyis aki ekkora összeg felett vásárol, annak nem él ez a lehetőség.

Sokan is élnek vele

Már az első ütemben leadott pályázatoknak is akkora sikere volt, hogy a záró határidőt kitolták 2019. június 30-ig. A 2018 nyaráig tartó első szakaszban mintegy 1.600 autóra érkezett támogatási kérelem 2,3 milliárd forintos keret terhére. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára, Weingartner Balázs szerint decemberig ebből közel ezer autóra már ki is fizették a megpályázott összeget.

Éppen ezért 2018 októberében újranyitották a pályázatot, és további 414 gépjárműre érkezett támogatási igény. Az erre felhasználható keretet is megnövelték 3 milliárd forintra.

Ez is azt mutatja, hogy állami szinten is komolyan gondolják, hogy az elektromos autóké a jövő. És kicsit visszatérve a hivatalosból a saját stílusunkhoz, aki szeretne ilyen támogatást, az vegyen hibrid, vagy elektromos autót…..

Kép forrása: www.pexels.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.